Γεώργιος Αρβανίτης
Μαιευτήρας Χειρούργος Γυναικολόγος

Απόφοιτος Ιατρικής Σχολής Αθηνών
Υπ. Διδάκτωρ Πανεπιστημιού Αθηνών

 

Κλείστε Online ραντεβού για ΤΕΣΤ ΠΑΠ στέλνοντας μας ένα email.

Επικοινωνία

 

Για ραντεβού καλέστε στο 210-8069802 09:00 - 21:00 καθημερινά και Σαββατοκύριακα.

Επικοινωνία

ΙΟΙ ΚΟΝΔΥΛΩΜΑΤΩΝ (HPV)

Οι ιοί HPV είναι το συχνότερο σεξουαλικά μεταδιδόμενο νόσημα στην Ελλάδα. Οι περισσότερες γυναίκες μαθαίνουν συνήθως ότι έχουν "κολλήσει" τους ιούς είτε γιατί εκδήλωσαν κονδυλώματα στην περιοχή των γεννητικών οργάνων, είτε γιατί οι ιοί φάνηκαν στο τέστ Παπανικολάου (ΠΑΠ ΤΕΣΤ). Τα κονδυλώματα θεραπεύονται εύκολα με τοπικό φάρμακο ή καυτηρίαση. Ένα ΤΕΣΤ ΠΑΠ, όμως, που υποδεικνύει HPV θα χρειαστεί περαιτέρω διερεύνηση, που μπορεί να περιλαμβάνει επανάληψη του PAP TEST, κολποσκόπηση ή εύρεση του ακριβούς στελέχους του ιού (ταυτοποίηση HPV).

Αν πιστεύετε ότι μπορεί να έχετε κονδυλώματα, θα σας διαγνώσουμε με βεβαιότητα και θα σας προσφέρουμε θεραπεία. Οι περισσότερες θεραπείες γίνονται στο περιβάλλον του ιατρείου. Ορισμένες φορές μπορεί να συστήσουμε θεραπεία στο νοσοκομείο, αν ο αριθμός των κονδυλωμάτων ή η ίδια η τραχηλική βλάβη απαιτεί κάτι πιο επεμβατικό. Θα σας ενημερώσουμε για το πώς θα καταφέρετε να μην επανεμφανιστούν τα κονδυλώματα, αν ο σύντροφος χρειάζεται κάποιο έλεγχο και αν θα σας βοηθήσει το εμβόλιο κατά του τραχήλου της μήτρας(πάντα σύμφωνα με την τελευταία βιβλιογραφία).

Αν βρήκατε τον HPV μέσω ενός παθολογικού ΠΑΠ ΤΕΣΤ, θα εξατομικεύσουμε την παρακολούθηση σας χρησιμοποιώντας όλη την γκάμα των διαγνωστικών εξετάσεων που η σύγχρονη ιατρική και η τεχνολογία προσφέρουν και αν χρειαστεί θα αναλάβουμε και νοσοκομειακές θεραπείες στον τράχηλο με τοπική ή γενική αναισθησία.Να τονίσουμε ότι η διάγνωση του βαθμού της βλάβης στον τράχηλο της μήτρας γίνεται στο ιατρείο μας με ΠΑΠ ΤΕΣΤ ΥΓΡΗΣ ΦΑΣΗΣ & ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΜΕΝΗ ΚΟΛΠΟΣΚΟΠΗΣΗ.

Social Media