Γεώργιος Αρβανίτης
Μαιευτήρας Χειρούργος Γυναικολόγος

Απόφοιτος Ιατρικής Σχολής Αθηνών
Υπ. Διδάκτωρ Πανεπιστημιού Αθηνών

 

Κλείστε Online ραντεβού για ΤΕΣΤ ΠΑΠ στέλνοντας μας ένα email.

Επικοινωνία

 

Για ραντεβού καλέστε στο 210-8069802 09:00 - 21:00 καθημερινά και Σαββατοκύριακα.

Επικοινωνία

ΚΟΛΠΟΣΚΟΠΗΣΗ

Η κολποσκόπηση είναι μια εξέταση που μπορεί να γίνει στο ιατρείο μας (ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΜΕΝΗ ΚΟΛΠΟΣΚΟΠΗΣΗ) σε γυναίκες που είτε το ΠΑΠ τεστ υγρής φάσης είναι παθολογικό ή ύποπτο για HPV λοίμωξη,είτε έχουν εμφανή κονδυλώματα,είτε ο τράχηλός τους κατά τη διάρκεια της λήψης του παπ και της γυναικολογικής εξέτασης είναι ύποπτος για ενδοθηλιακές βλάβες απο τους ιούς των ανθρώπινων κονδυλωμάτων. Με την βοήθεια μεγάλης μεγένθυσης κάμερας(κολποσκόπιο με κάμερα) και ειδικών διαλυμμάτων που "χρωματίζουν"τον τράχηλο , ο γιατρός εντοπίζει τις περιοχές στην επιφάνεια του τράχηλου της μήτρας από τις οποίες προέρχονται τα ανώμαλα κύτταρα (δυσπλασίες). Η έκταση και μορφολογία αυτών των περιοχών είναι σημαντικό στοιχείο, αφού οι σοβαρές αλλοιώσεις θα χρειαστούν άμεση θεραπεία ώστε να μην προχωρήσουν σε καρκίνο.Επίσης υπάρχει η δυνατότητα την ίδια στιγμή ΑΝΩΔΥΝΑ να παρθούν και βιοψίες από τις ύποπτες περιοχές,ώστε να έχουμε και ιστολογική επιβεβαίωση της διάγνωσής μας.

Δεδομένου ότι οι περισσότερες γυναίκες με HPV ή παθολογικό ΤΕΣΤ ΠΑΠ δε θα αναπτύξουν καρκίνο του τράχηλου της μήτρας, έχει υιοθετηθεί η προσέγγιση να θεραπεύουμε άμεσα τις πιο προχωρημένες αλλοιώσεις και να παρακολουθούμε τις ελαφριές. Με αυτόν τον τρόπο αποφεύγουμε την υπερθεραπεία των ελαφρών αλλοιώσεων, οι οποίες έχουν καλή πιθανότητα να εξαφανιστούν με την πάροδο του χρόνου. Αυτό είναι ιδιαίτερα σημαντικό για τις γυναίκες που δεν έχουν ολοκληρώσει την οικογένεια τους, αφού κάθε θεραπεία στον τράχηλο της μήτρας μπορεί να επηρεάσει αρνητικά την πορεία μιας μελλοντικής εγκυμοσύνης. Συνεργαζόμαστε με εξειδικευμένο στην υγρή κυτταρολογία κυτταρολόγο αλλά και με παθολοανατόμο με ιδιαίτερη εμπειρία στην εξέταση γυναικολογικών ιστών και επιπλέον διαθέτουμε σύστημα υπενθύμισης για την επόμενη προγραμματισμένη επίσκεψη σας, αν αυτή είναι μετά από αρκετούς μήνες.

Τονίζουμε ότι σε όλη τη διάρκεια της εξέτασης έχετε την δυνατότητα να παρακολουθείτε και εσείς σε πραγματικό χρόνο την εξέλιξη της κολποσκόπησης και με συζήτηση να κατανοήσετε το βαθμό του προβλήματός σας ,μια και ο τράχηλος της μήτρας έχει γίνει ένα σημείο παραπληροφόρησης για την σύγχρονη γυναίκα κάθε ηλικίας.

Social Media