Γεώργιος Αρβανίτης
Μαιευτήρας Χειρούργος Γυναικολόγος

Απόφοιτος Ιατρικής Σχολής Αθηνών
Υπ. Διδάκτωρ Πανεπιστημιού Αθηνών

 

Κλείστε Online ραντεβού για ΤΕΣΤ ΠΑΠ στέλνοντας μας ένα email.

Επικοινωνία

 

Για ραντεβού καλέστε στο 210-8069802 09:00 - 21:00 καθημερινά και Σαββατοκύριακα.

Επικοινωνία

ΑΙΜΟΡΡΑΓΙΑ

Περίπου 1 στις 5 γυναίκες θα έχει πολύ αίμα στην περίοδο ή και αιμορραγίες. Αυτό είναι ιδιαίτερα συχνό στις γυναίκες μετά τα σαράντα έτη. Οι αιμορραγίες αυτές μπορεί να είναι πολύ ενοχλητικές, αφενός γιατί επηρεάζουν τις καθημερινές δραστηριότητες της γυναίκας και, αφετέρου, γιατί μπορεί να προκαλούν αναιμία και γενικότερη κόπωση. Τις περισσότρες φορές δε βρίσκεται συγκεκριμένος λόγος για τις αιμορραγίες, αν και χρειάζεται πάντα να αποκλειστεί το ενδεχόμενο της κακοήθειας. Για την γυναίκα με αυξημένη περίοδο, η υστερεκτομή δεν είναι η μόνη λύση. Διάφορες εναλλακτικές και απλούστερες τεχνικές είναι πια διαθέσιμες, οι οποίες ελαττώνουν δραστικά την αιμορραγία και βελτιώνουν την ποιότητα ζωής.

Στο ιατρείο σας προσφέρουμε:

  • Έλεγχο και θεραπεία για ινομυώματα, πολύποδες ή παχύ ενδομήτριο, που αποτελούν συχνές αιτίες αιμορραγιών
  • Έλεγχο και αποκλεισμό κακοήθειας της μήτρας
  • Δύο εναλλακτικές θεραπείες αντί για υστερεκτομή
    • Καυτηρίαση της κοιλότητας της μήτρας (ablation), η οποία είναι αποτελεσματική στη θεραπεία 90% των γυναικών με αυξημένη περίοδο. Με τη μέθοδο αυτή, δεν αφαιρείται η μήτρα. Η τεχνική αυτή διαρκεί περίπου 10 λεπτά υπό αναισθησία. Απαιτείται προληπτική παραμονή στο νοσοκομείο για ένα βράδυ, ενώ επανέρχεστε πλήρως στις δραστηριότητες σας από την επόμενη ημέρα.
    • Τοποθέτηση του ορμονικού σπιράλ (Mirena IUD) . Αυτό συνήθως γίνεται στο ιατρείο με ραντεβού. Η ορμόνη που περιέχεται στο σπιράλ σταδιακά λεπταίνει το εσωτερικό της μήτρας και ελαττώνει την ποσότητα αίματος. Η ορμόνη διαρκεί περίπου 5 έτη, δρα μόνο τοπικά και δεν έχει καμια απολύτως άλλη παρενέργεια, ενώ το σπιράλ δρα και αντισυλληπτικά.

Social Media